cees-astrid-middenamerika.reismee.nl

Boquete

Maandag 9 oktober gaan we verder naar Boquete. We hebben het busje om 8 uur naar Sona. Backpacks op het dak en daar gaan we. In Sona kunnen we gelijk overstappen op de bus naar Santiago. Op het station daar is het behoorlijk warm, druk en  chaotisch. Al gauw hebben we het systeem door en vinden we de volgende bus naar David. En zo gaat dat ook voor de bus naar Boquete in David. We gaan mee in een echte Panamese bus...

14:30 uur komen we dan eimdelijk aan in Boquete. Om naar ons hotel te komen moeten we een taxi nemen. Het is een bepaald systeem hier je gaat langs de kant staan in je richting waar je heen moet. Zo kan het maar zo zijn dat je met andere mensen reist. Dus gemiddeld $ 1 per persoon. We zitten in een mooi hotel The Inn Palo Alto met een tuin vol kolibries. Kolibries (Trochilidae) zijn een familie van vogels uit de orde van de gierzwaluwachtigen (Apodiformes). De familie telt meer dan 300 soorten. De meeste soorten komen voor in Zuid-Amerika. Het oorspronggebied (genencentrum) van de kolibries ligt waarschijnlijk daar.

Boquete is een gemeente in de provincie Chiriquí in het noorden van Panama. Het district ligt op 60 kilometer van de grens met Costa Rica en telde in 2015 23.000 inwoners.

In Boquete kan je prachtige trails maken. Dat gaan wij dus de volgende dag doen met onze gids Rolando. We hebben een makkelijke hike geboekt maar omdat we maar met drie waren nam onze gids een andere route en van de paden afgingen. Potver wat hebben we moeten werken zeg. Klauteren, door het water, door de blubber, steil omhoog naar beneden en dan maar hopen dat we de quetzal tegenkomen. 

De quetzal is een vogel uit Midden-Amerika, die behoort tot de familie van de trogons. Helaas geen quetzal of luiaards maar brulapen en andere vogels. En natuurlijk de jungle met wat spinnen... Een mooie hike dus. Daarna hebben we een koffieplantage bezocht, die Geisha koffie verbouwen. De Geisha was tot 2004 een onbekende variëteit die vermoedelijk van origine Ethiopisch is. In 1931 werd deze in zuid west Ethiopië in het district Gesha ontdekt. In ca.1960 werd de koffie in Panama geïntroduceerd. Geisha bonen lijken op Ethiopische Longberries. Qua vorm als het ware ‘uitgerekte’ bonen. Mooi proces hoor, maar arbeid door laagbetaalde panamese arbeiders.Dan een proeverij van drie verschillende koffies inclusief de Geisha.

Wist je dat dit een van de duurste koffie is en recent ook opgekocht door Koreanen die $700 per pond hebben betaald?  Vanavond lekker Panamees eten in  een lokaal restaurant en morgenvroeg vertrekken we met de Hello Shuttle naar Bocas Del Toro.

Reacties

Reacties

Helena

WoW ! Zijn jullie op 'werk'vakantie.....? ?

Cees en Astrid van Aert

Hahaha het lijkt er wel op he? Wij zijn inmiddels op Bastimentos in de relaxmodus. Strand, cocktail en niets ?

Cees en carolien

Pittig tripje!! Flink aan t werk soms ook dus...

Gerrit

Wat een mooi verslag als ik dit lees leef ik helemaal mee met jullie reis nog veel plezier met het vervolgen er van.

Cees en Astrid van Aert

Dank je wel Gerrit, dat gaat zeker lukken. Xx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!